Followers

Tuesday, March 22, 2011

SaYa NaK TaNya Nie....koRaNg DaRaH jeNis ape arrr...

tekadang kan..kalo sebut tentang jenis darah nie...ramai yang tak kisah lagi-lagi orang MalaYsia berbanding orang KoRea walaupun xjauh pun Msia ngan Korea nie..masih kat Asia gak...tapi saye nie len cikit minat laa jugak nak tau pasal benda-benda pasal jenis darah nie semua...coz saye pun minat gle ngan Korea...heee~ semalam ade la buka satu website ni..website goodhomestay khas tuk sape2 yang minat nak g explore Korea.. saye? saye memang laa nak g punn tapi bukan sekarang laa...masih dalam plan cita2 lagi...masih belum lagi tercapai...harap jadilah kan...Hahahaha..eh, melalut pulak aku ngan Korea pulak...padahaL entry bukan main lagi pasal jenis darah...apa pun...entry kali nie memang aku culik abes laa dari website die...minta ampun minta maaf laa yer...saye xde niat buruk..niat nak share je pasal benda2 jenis darah nie...hahaha..saper yang minat nak melawat website die haa..nie..korea-homestay datang jer arr, kite xmarah pun...

Korang semua pun tau kan yang orang Korea sangat mementingkan jenis darah seseorang itu sampaikan nak cari pasangan hidup pun nak kena tanya jenis darah dulu...betuk ke? ishh..betul bhaa...
Orang Korea percaya yang jenis darah sesorang tersebut melambangkan personaliti dan sikap mereka.... adik-adik, kakak-kakak, abang-abang semua...darah ade 4 jenis semuanya: A,B,O, dan AB.

ihsan dari cik google


! Manusia Yang Berdarah jenis A

selalunya manusia yang berdarah A nie orangnya sangat berhati-hati dan berfikiran jauh. Oleh itu, dorang nie sangat sensitif & agak kurang yakin dengan diri mereka sendiri tetapi dorang nie adalah orang yang sangat menepati janji...jadi, bagi yg ade boipren ato galpren yg berdarah a nie tak usah laa risau kalo dorang janjikan bulan bintang ngan korang...konpemlah..DAPAT..kan2
Haa,lagi 1, manusia bdarah a nie penyabar n tenang orgnya...sesuai lah nmpknye..hihi, tapi dorang nie memendam perasaan n tak suke nak show2 perasaan dorang nie kat org lebih2 lagi kalo dah kecewa n sedih tu..

@ Manusia Yang Berdarah jenis B

Hoii, cakap jelaa pasal dorang yg berdarah B nie...konpem famess coz personaliti dorang nie memang kuat lah...dorang nie suke buat benda yg manusia jenis darah len xbuat, dorang buat je ape yang dorang suke n dorang pikir betul tanpa pedulikn pendapat org len...betul x B? dorang juga jenis yang senang utk menumpukan perhatian (dlm kelas fokus) dan selalunya pantas berfikir dlm menyelesaikan probs misalnya. Manusia berdarah b ni jugak kelakar n suke wat kelakar termasuklah mempermainkan manusia len termasuk lah binatang..eh, tul ke..haha (yg ujung tuh saye tambah). Sape2 yg bdarah b ni sgt sesuai lah jadi artis cz dorng ni byk idea n memiliki suara yang mantap maksudnye suara yg bisa memecahkan gelas kaca la kot...tapi jgn lah korang sesuke je hati korang nak jolok-jolok (cm cite T. S P Ramlee tuh: jolok moto ye bang) kerana nantikan lah akibatnye... dorang xkan teragak-agak utk melakukan sesuatu tanpa kisah apa yg akan berlaku selepas nie..haa...jaga korang (saye tau sangat cz byk pren saye termasuklah bezpren saye darah jenis b)...bagi yg dah terlanjur n xtau org yg korang tipu tuh darah ape...GOOD LUCK lah yer...

# Manusia Yang Berdarah jenis O

Uuuiii...darah O nie memang hebat mantap lah...saper2 yg berdarah O pas ni boleh laa mendaftar yer jadi YB ke, PM Msia yang ke 7 ke...nak tau nape tak....cue cite cua cite, nk cite la nie, org yg bdarah o ni adalah org yg positif & berkedudukan kukuh dan sangat sesuai jadi pemimpin... mereka ni kiasu (takut n benci kpd kekalahan), agak kelakar, optimistik dan peramah sehingga menyebabkan mereka ni senang bergaul dgn manusia len.tetapi dorang ni agak mudah dipengaruhi dgn emosi namun mereka ni suke masuk campur dlm urusan org len (kwn2) yg menjadikan mrk teman yg setia.bez jugak laa ade kwn o nie...femess jugak, td ade kwn b.

$ Manusia Yang Berdarah jenis AB

Laen pulak kejadiannya dgn manusia yg berdarah AB nie..mereka nie adalah org yg berpandangan tinggi, kekadang boleh jadi org yg sgt memilih n sukar nak dipuaskan hati mrk dan kebanyakan ab nie bermuka-muka (tah la..pe maksud nie, mungkin tetiba muke bleh jadi muke naruto kot, pas 2 blink pg muke orochimaru...haha)..tapi dorang nie sangat smart dan tenang dlm perancangan dan keje2 penganalisaan. Dorang nie juga tak akan mudah marah akan benda2 kecik dan memilih utk menyelesaikan sesuatu masalah slps menganalisis situasi yg berlaku dgn tenang. Keamanan dan maruah adalah harga yg penting dlm kehidupan mereka. Ramai yg kata yg darah ab nie pelik... mana xpeliknye, cua korang tgk betul2..abjadnya da la dua (ab), dah tu kalo org slalu sebut n taip misalnya mesti ab jugak yg tertinggal sendiri di belakang...cian ab kan...


Saye nie share2 pasal jenis2 darah nie sebenarnya saya xtau pun saya punya darah nie jenis apa...korang dah tau n dapat agak ke yg korang nie darah jenis ape...hahahaha....kalo xpasti lagi...meh cnie tgk bwh...


Best chances of business success
1st place – O – very good at handling money, which gives them the best chance to keep it
2nd place – B – they save money little by little and eventually become rich
3rd place – AB – do not like money that much to begin with
4th place – A – they think pride is more important than money

Most flexible type     
1st place – A – they have a hidden power to resolve all matters very easily
2nd place – O – only flexible when it comes to money
3rd place – AB – flexible about things they want to be flexible about
4th place – B – although they think they are cool-headed, in reality they are very simple

Best school show-off
1st place – O – they just need to show off how smart they are, so they often shine most of all
2nd place – B – it’s not that they like to show off, it’s just their looks that make them stand out
3rd place – A – not being able to show off themselves, they are usually seen only with others
4th place – AB – you never know if they are even in the classroom

Likes reading the most
1st place – B – their special power is concentration, so they like to read
2nd place – A – virtuous nature makes them keep books nearby
3rd place – AB – their weakest point is the inability to focus, so they are simply  incapable of going through a whole book
4th place – O – they like to play too much to take books seriously

Best chances of becoming a stalker
1st place – B – they have a natural inclination for it
2nd place – O – stubborn enough to become stalkers
3rd place – A – lousy stalkers
4th place – AB – hate people sticking their noses into their lives and keep their own noses out of others’ business

Best liars
1st place – O – they lie without even blinking, but then drop one lie that reveals everything
2nd place – B – they always play innocent to the end
3rd place – AB – they don’t lie often, but if they do, you’ll never know
4th place – A – suck at lying and that’s it

Will survive even if dropped in the middle of a desert
1st place – B – with a will to live like that they will be the last ones standing
2nd place – A – if they suddenly get the idea that they want to live, they’ll pull it off
3rd place – AB – don’t care that much if they live or die
4th place – O – hate being alone, when left with no one to chat to, commit suicide

No chance of making 1st place
1st place – AB – they hate to try hard and always end up second or third
2nd place – A – no greed whatsoever
3rd place – B – in general, they make the effort
4th place – O – would sooner die than end up second

Best eater
1st place – O – they put as much effort in eating as in everything else
2nd place – B – mostly meat-lovers
3rd place – AB – they eat normally
4th place – A – not picky about food, they are just not inclined toward gluttony

Best chances of becoming a star
1st place – A – very energetic and careful about their looks
2nd place – B – they just look cool and that works for them
3rd place – AB – low chances of becoming a star
4th place – O – they don’t like to show off, so they are against being a star
  
Worst manners
1st place – AB – not only do they have bad manners they are also unnervingly arrogant
2nd place – B – just a little bad mannered
3rd place – A – don’t even know what bad manners are
4th place – O – they just act as if they have bad manners to show off, but in fact they are very kind and considerate

When they get a call from an unknown number
A : Ask a friend
B : Pick up and ask: “Who the hell are ya?”
O : Send a text message
AB : Feel kind of offended, but still call back

If you’re getting smart with them
A : Make a pathetic attempt to look angry
B : You’ll be left out in the cold
O : Produce elaborate curses accompanied with slaps on the head
AB : Build up an intimidating air and look at you without saying a word

When someone proposes to them
A : A? What? Didn’t hear you…
B : You like me??!!...
O : Oh, really?
AB : What do you like about me?

When skipping classes
A : “What should I do?” and go back to class.
B : Although worried a little have all the fun they want
O : Have all the fun they want and then start to worry
AB : Disappear


Dah tau daaa,,,hahaha...cek cek balik laa..walaupun saya xtau saya ni darah apa cz tiap2 kali nak g derma darah je berat xcukup...huhu, sedey T_T...tapi ada kemungkinan laa (tinggi ckit dr yg len) yg saya ni darah AB cz dorang pren2 saya semua cakap saya nie pelik...ye ke...haaa...watever laa..xkisah pun nak cakap ape....yg penting saya bahagia...kan2

my boipren is type B....movie korea....tetiba ade pic nih..haha

3 comments:

WANDA_ISMAIL said...

saya berdarah A.. HEHE
suka la post nih!

Ms Deannie said...

hee...teng Q teng Q...o penyabar orgnye..hi ^^

azira said...

aku darah A..tp im cakap dai darah muda...camne la tu???