Followers

Thursday, December 8, 2011

Jika Aku Tak Bangun Esok Pagi...



Hmmm...sungguh lama, terlalu lama, memang lama sangat xupdate my blog nih...bangun je pagi2 ni tetiba tergerak hati mo update post.....nak tiba tiba ja...hurmm...org kta kalo bgun pagi trus bersyukur kan coz ko dpt bgun pagi, diberi peluang untuk menikmati hidup untuk kesekian kalinya....tapi kalau la ditakdirkan ko xbangun esok paginya....bersyukurlah juga kerana ko sudah bersedia, sudah siap untuk pergi kerana di pagi2 yang sebelumnya ko sudah menikmati keindahan dan kenikmatan dunia..aisehh sehh,,, tetiba feeling lak hr nih... trus teringat lagu Yusry 'Jika Ku Tak Bangun Esok Pagi'....sedihnya lagu tu...n sangat2 minat n menghayati lagu tu...
Kenapa tiba2 feeling ni ehh...hurmm...nak tau kenape k...


Bangun bangun je....
buka mata, syukur boleh melihat wpon kabur kena la pakai spec mata...xbuta
menguap...eh, ade bunyi...xbisu
mama panggil...eh, boleh dengar gak..syukur xpekak
anggota badan, cukup kot..xde yg hilang..boleh gerak lagi..pegi tandas..hahaha

Bila dipikir balek...owhh..da 22 tahun da aku hidup kat dunia nih....fuyyoo ( da tua la tu maksudnya)
bersyukur juga pada Tuhan kita kerana kita mampu hidup untuk selama itu...dan akan terus terus berjuang.....
Pikir lagi balek...selama kita hidup nih kita ada wat apa...buat baik ke, buat jahat ke or buat buat tak tau ke....ko pikir la sendiri ae..Bila da habis study nih..pikir pulak...da brp tahun lamanya asyik study ae...uii... lamanya tu...tadika,2 thn + sekolah rendah, 6 thn + sekolah menengah, 5 thn + pra-u, 1 thn + u, 3 thn = 17 thn....wow...22-17= 5 thn.... 5 tahun tu....tahun tuk kita membesar saja kan....
hmmm..kenapa kira2 pulak nih...dah xde keje nak wat kan...masih bergelar penganggur berjaya.........
Tapi....pikir balek ae...
dalam masa 17 tahun ni...akhirnya berjaya juga aku menjejakkan kaki ke menara gading...tinggi tuh..gayat... dan aku da berjaya keluar dari alam persekolahan....bukan beerti aku sudah berjaya sepenuhnya tapi mencoba untuk melangkah masuk ke alam pekerjaan...biarpun xdapat keje lagi...
Sekurang2nya dalam tempoh masa aku hidup nih, aku dapat melihat diriku sendiri menjalani kitaran kehidupan, sekurang2nya ada la juga hasilnya...biarpun bukan sepenuhnya....

So..bersyukurlah....kita dapat merasakan sejuk di waktu pagi, panas di terik matahari, basah lencun di kala hujan lebat...kita juga dapat merasakan..hmm enaknya masakan mak, cantiknya pemandangan, merdunya suara Justin Bieber (saja je), tapi lagi merdu suara ku, wanginya bunga mawar...dan bebas ke mana2 (kalau banyak duit la)...Bila ku toleh kiri kanan, fuhh lega..keluargaku di sisi....nyaman rasa hati
Jadi,
jangan la mengeluh kawan, di saat badai menimpa...di kala taufan melanda...bagaikan langit mau runtuh, bumi mau terbelah dua...kerana keluargamu selalu ada, Tuhanmu selalu di sisi...
Justeru itu, sekiranya ada di antara kita yang tak bangun esok paginya....bersyukurlah juga di atas hari hari yang semalamnya di mana kita sudah mengecapinya dengan bahagia...

P/s ku tulis nota ini bukan untuk sekadar sharing tapi juga untuk memujuk hati ini....memujuk untuk percaya Dia sentiasa ada di sisi dan menyerahkan segalanya kepadaNya...dan percaya juga bahawa Dia akan memberikan yang terbaik buatku....aku menunggu

Sunday, August 7, 2011

KaWaN BaRu...

19 Mei 2011...
semua keje da settle...tesis da hantar...rela poket kosong semata-mata nak byr duit print tesis...xpe...tu titik peluh sendiri...(bukan duit tu) tapi tesis tu...xpe la..sekali seumur hidup kan...hmmm pos brg kat umah suda..
tido mlm 18 mei 2011 suda.., bangun pegi tandas tgh mlm suda..bagun pagi suda...siap mandi..suda juga.. makan mee..yummy..suda...on d way pg airport..bye sabah..ku kan merinduimu..hu hu hu... sedih plak tapi gumbira gak coz nak balek umah...

petang tu...(xigt da jam brp), lokasi: rumah
terjumpa seseorang..xpenah nampak pon sebelum nih...tak sabar la nak g kat die
eeeii kawaee...comel giler laa...teros nie tak g kat die...trus peluk cium die...geramnya comel sgt2...
Nak tau tak sape die nie....hehehe...jeng jeng jeng...ni la anak kucing baru kat umah aku...aaaa..suke suke suke laaa...trus ni jadi kawan baru aku...hahaha

Die ni anak kucing betina dan merupakan si adik kepada si garfield kat umah aku ni...si garfield ni abang die...mama kucing nih da lama hilang..so ada dua je kucing kat umah...
Suke sgt ngan c adik ni coz bdn die kecik n best pelok pelok die...kalo si abang nie...da nama die garfield.. xlarat la nak angkat lama2..berat sampai 3.5 kg...angkat lama2 penat gak..hahaha


Haaa...ni la kawan baru kesayangan nih...hehehe..come x die..
Meh kite berkenalan ngan die...
Nama sebenar: Tak Tau (die xgtau)
Nama samaran/panggilan: Ge-girl (dinamakan oleh dua org budak kecik yg bnama Ateh & Opan)
Umur: ada la nak dekat setahun kot...(da die xgtau n aku bru jumpe die...tak tau tarikh lahir die pon)
Hobi: Bermain-main dgn abangnya dan mengigit-gigit manja org, tido kat tilam baju n tilam org
Makanan kegemaran: op kos la ikan goreng (bg tulang je...cukup la tuh,hahaha)
lain-lain makanan yg penah dimakan: kupu-kupu, labah-labah, lipas, cicak dll.
Minuman: air biasa je...
Lain-lain: bunyi miaww yg sangat kecik n comel... 

nak tau lebih lanjut lagi?
sila hubungi saya atau anda boleh hubungi die sendiri di talian 014-miawmiaw (nak interview die sendiri pon boleh jew, xde masalah...tapi pastikan anda ada memakai alat ciptaan Doraemon yg membolehkan kita bercakap dengan kucing yer...)

to be continued...

Thursday, July 7, 2011

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Sila LAH KELIK banner ini kalo jeles n nak join skali yer...

GA GA GA...waa...ni pes tym tau saya ikut contest....hehehe....nak GA nak GA nak GA
haaa...nampak tak entri saye yg bru nih... Kalo nak join skali sila laa, jempot laa tgk syarat2 penyertaan contest nih ar...


Syarat-syarat penyertaan:

Beralamat di Malaysia dan mempunyai BLOG.
Follow la ek dua blog nih;

Setelah selesai folo;
Buat satu entry bertajuk : SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG
Copy link banner GiveAway di atas dan letakkan di entri anda.
Tag sekurang-kurangnya 2 orang & pastikan dorang tahu yang dorang ditag.

So, 2 orang yang bertuah yang saya tag adalah jeng jeng jeng;

Hantarkan link entri anda di ruangan komen entry INI ya.
Kawan2 yg nak ikot, untuk pengetahuan anda,
Tarikh tutup penyertaan: 15 Ogos 2011


Nak tau apa hadiah GA yg comel dan cantik tuh....hmmm cue cek kat bwh ae..
Hadiah Giveaway:
5 hadiah utama dari Bandung dan Korea
10 hadiah saguhati dari Bandung
1 hadiah istimewa untuk peserta yang tag paling ramai. ( Fridge Magnet dari Korea)

Friday, June 17, 2011

SeLami JiWa si PenJaGa Tepi KaiN OranG


meh...ramai2 kite selami jiwa si penjaga tepi kain orang alias si penyibuk ataupun dalam peribahasa dulu tym sekolah cikgu ade ajar "ye adik2...peribahasa hari ini adalah mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih...ada lagi peribahasa lain yang sewaktu dengannya iaitu kuman di seberang laut bukan main lain nampak, xpayah pakai kanta mata k contact lens..dah jelas dah..tapi gajah yang sebesar gajah yang mampu meranapkan sebuah rumah biarpun ade kat depan mata uihh...xnampek dehh....kes berat nih...

Yea...berbalik kepada topik kite hari ini iaitu menyelami jiwa or hati or perasaan seorang penjaga tepi kain orang....seperti mana yang kite ketahui dan pernah alami hati seseorang yang telah dijaga tepi kainnya biarpun berlobang sekecil semut pun....sakit hatinya dia sorang ja la yang tau...makan panadol pun xkebah sakitnye... ye x kengkawan....mesti korang pun penah sakit hati kan gara-gara tepi kain korang dijaga dengan sempurna oleh orang dot dot dot....sapa la tuh....jadi hari ni kita coba selami hati yang menjaga tepi kain apa pula... ini adalah berdasarkan opinion saye sendiri ye...xde kaitan ye dengan yang hidup ataupun mati...cehhh.... padahal tetttttt.....sebenarnya ianya opinion saye untuk orang yang telah bersusah payah untuk menjaga tepi kain saye ni nak tgk ada koyak k lobang2 k kan walaupun saye xde bagi gaji pon...so, dengar dengarkan pasangkan suis telinga anda (oppss salah le...pasang mata..hehe)

Kenapa Orang Suke Jaga Tepi Kain Orang: (Jiwa Si Penjaga Kain yang Tidak berbayar)
1. Boring tahap melampau
2. Dah xde bahan nak cakap dengan jiran
3. Xde orang sayang-kurang kasih sayang
4. Kedekut nak mampos
5. Gila
6. Jeles/Cemburu/Tak puas hati
7. Sengal
8. Rajin sangat
9. kain die kain baru yang cantik (so, takkan koyak punye)
10. buta mata buta hati buta telinga
11. Dah kaya sangat dahhh
12. hebat sangat
13. merasakan diri sempurna dari orang lain (hmmm...baguslah tu...keyakinan diri)

dan banyak lagi.............tapi dah xsempat nak taip....nak balik dah nih....

Haa..sesiapa yang nak isi jawatan penjaga tepi kain orang xberbayar nih...sila lah....
rasakan lah nanti xde orang nak tolong jenguk or sembahyangkan bila dah mati.....biar reput sendiri....
try laaa

Saturday, April 30, 2011

im back.......

helo semuanya....nak bgtao kat semua yg 
im coming home...coming home...tell d world im coming home....
lama gila rasanya xlayan blog, twitter, fb dan semuanya yg sama waktu dengannya....
nie smua gara2 broadband wat hal...xdpt connect langsung nih kt laptop...ciss...minta duit la tuh..ingat aku tukang cop duit ke haah...ta mao layan lah...biar je...tu laa yg malas sgt da nak buka n update update ni... rindu gak la nak update...banyak gile cite yg tak tercite namun apa kan daya kan... biar la tercite kat memori sya je... da mase t bru cite ar...
ni pun dpt gak update coz dengan relanya sya pg library ngan sorang rumate nih...tadi jalan pagi la kira2 kul 9 gitu...xda org nih kat lebry..pastu sekarang....sakit kepala n mata n kusut tgk orang bukan main byk lagi kat cni.. pes time nih aku tgk byak org kat lebry nih........
xtau nak knp..........coz org g on9 la kat lebry...da la mgu ni mgu exam kan...study la kot konon..... tapi ada satu lagi sebab...hahaha..sebab dalam 1 sem terakhir ni...bru pes time kot sya g lebry...hahaha...

p/s kali xde masuk pa2 gmbr k ape cite2 sengal...len kali la...tgu sya betul2 free n dpt on9 dgn senang hatinya... tinggal 1 paper lagi...paper minor eko...hr selasa ni..chaiyo...
hmm xpe la...nak bertungkus lumus da nih...mengdownload..hahaha...cau dulu tau


Tuesday, March 22, 2011

SaYa NaK TaNya Nie....koRaNg DaRaH jeNis ape arrr...

tekadang kan..kalo sebut tentang jenis darah nie...ramai yang tak kisah lagi-lagi orang MalaYsia berbanding orang KoRea walaupun xjauh pun Msia ngan Korea nie..masih kat Asia gak...tapi saye nie len cikit minat laa jugak nak tau pasal benda-benda pasal jenis darah nie semua...coz saye pun minat gle ngan Korea...heee~ semalam ade la buka satu website ni..website goodhomestay khas tuk sape2 yang minat nak g explore Korea.. saye? saye memang laa nak g punn tapi bukan sekarang laa...masih dalam plan cita2 lagi...masih belum lagi tercapai...harap jadilah kan...Hahahaha..eh, melalut pulak aku ngan Korea pulak...padahaL entry bukan main lagi pasal jenis darah...apa pun...entry kali nie memang aku culik abes laa dari website die...minta ampun minta maaf laa yer...saye xde niat buruk..niat nak share je pasal benda2 jenis darah nie...hahaha..saper yang minat nak melawat website die haa..nie..korea-homestay datang jer arr, kite xmarah pun...

Korang semua pun tau kan yang orang Korea sangat mementingkan jenis darah seseorang itu sampaikan nak cari pasangan hidup pun nak kena tanya jenis darah dulu...betuk ke? ishh..betul bhaa...
Orang Korea percaya yang jenis darah sesorang tersebut melambangkan personaliti dan sikap mereka.... adik-adik, kakak-kakak, abang-abang semua...darah ade 4 jenis semuanya: A,B,O, dan AB.

ihsan dari cik google


! Manusia Yang Berdarah jenis A

selalunya manusia yang berdarah A nie orangnya sangat berhati-hati dan berfikiran jauh. Oleh itu, dorang nie sangat sensitif & agak kurang yakin dengan diri mereka sendiri tetapi dorang nie adalah orang yang sangat menepati janji...jadi, bagi yg ade boipren ato galpren yg berdarah a nie tak usah laa risau kalo dorang janjikan bulan bintang ngan korang...konpemlah..DAPAT..kan2
Haa,lagi 1, manusia bdarah a nie penyabar n tenang orgnya...sesuai lah nmpknye..hihi, tapi dorang nie memendam perasaan n tak suke nak show2 perasaan dorang nie kat org lebih2 lagi kalo dah kecewa n sedih tu..

@ Manusia Yang Berdarah jenis B

Hoii, cakap jelaa pasal dorang yg berdarah B nie...konpem famess coz personaliti dorang nie memang kuat lah...dorang nie suke buat benda yg manusia jenis darah len xbuat, dorang buat je ape yang dorang suke n dorang pikir betul tanpa pedulikn pendapat org len...betul x B? dorang juga jenis yang senang utk menumpukan perhatian (dlm kelas fokus) dan selalunya pantas berfikir dlm menyelesaikan probs misalnya. Manusia berdarah b ni jugak kelakar n suke wat kelakar termasuklah mempermainkan manusia len termasuk lah binatang..eh, tul ke..haha (yg ujung tuh saye tambah). Sape2 yg bdarah b ni sgt sesuai lah jadi artis cz dorng ni byk idea n memiliki suara yang mantap maksudnye suara yg bisa memecahkan gelas kaca la kot...tapi jgn lah korang sesuke je hati korang nak jolok-jolok (cm cite T. S P Ramlee tuh: jolok moto ye bang) kerana nantikan lah akibatnye... dorang xkan teragak-agak utk melakukan sesuatu tanpa kisah apa yg akan berlaku selepas nie..haa...jaga korang (saye tau sangat cz byk pren saye termasuklah bezpren saye darah jenis b)...bagi yg dah terlanjur n xtau org yg korang tipu tuh darah ape...GOOD LUCK lah yer...

# Manusia Yang Berdarah jenis O

Uuuiii...darah O nie memang hebat mantap lah...saper2 yg berdarah O pas ni boleh laa mendaftar yer jadi YB ke, PM Msia yang ke 7 ke...nak tau nape tak....cue cite cua cite, nk cite la nie, org yg bdarah o ni adalah org yg positif & berkedudukan kukuh dan sangat sesuai jadi pemimpin... mereka ni kiasu (takut n benci kpd kekalahan), agak kelakar, optimistik dan peramah sehingga menyebabkan mereka ni senang bergaul dgn manusia len.tetapi dorang ni agak mudah dipengaruhi dgn emosi namun mereka ni suke masuk campur dlm urusan org len (kwn2) yg menjadikan mrk teman yg setia.bez jugak laa ade kwn o nie...femess jugak, td ade kwn b.

$ Manusia Yang Berdarah jenis AB

Laen pulak kejadiannya dgn manusia yg berdarah AB nie..mereka nie adalah org yg berpandangan tinggi, kekadang boleh jadi org yg sgt memilih n sukar nak dipuaskan hati mrk dan kebanyakan ab nie bermuka-muka (tah la..pe maksud nie, mungkin tetiba muke bleh jadi muke naruto kot, pas 2 blink pg muke orochimaru...haha)..tapi dorang nie sangat smart dan tenang dlm perancangan dan keje2 penganalisaan. Dorang nie juga tak akan mudah marah akan benda2 kecik dan memilih utk menyelesaikan sesuatu masalah slps menganalisis situasi yg berlaku dgn tenang. Keamanan dan maruah adalah harga yg penting dlm kehidupan mereka. Ramai yg kata yg darah ab nie pelik... mana xpeliknye, cua korang tgk betul2..abjadnya da la dua (ab), dah tu kalo org slalu sebut n taip misalnya mesti ab jugak yg tertinggal sendiri di belakang...cian ab kan...


Saye nie share2 pasal jenis2 darah nie sebenarnya saya xtau pun saya punya darah nie jenis apa...korang dah tau n dapat agak ke yg korang nie darah jenis ape...hahahaha....kalo xpasti lagi...meh cnie tgk bwh...


Best chances of business success
1st place – O – very good at handling money, which gives them the best chance to keep it
2nd place – B – they save money little by little and eventually become rich
3rd place – AB – do not like money that much to begin with
4th place – A – they think pride is more important than money

Most flexible type     
1st place – A – they have a hidden power to resolve all matters very easily
2nd place – O – only flexible when it comes to money
3rd place – AB – flexible about things they want to be flexible about
4th place – B – although they think they are cool-headed, in reality they are very simple

Best school show-off
1st place – O – they just need to show off how smart they are, so they often shine most of all
2nd place – B – it’s not that they like to show off, it’s just their looks that make them stand out
3rd place – A – not being able to show off themselves, they are usually seen only with others
4th place – AB – you never know if they are even in the classroom

Likes reading the most
1st place – B – their special power is concentration, so they like to read
2nd place – A – virtuous nature makes them keep books nearby
3rd place – AB – their weakest point is the inability to focus, so they are simply  incapable of going through a whole book
4th place – O – they like to play too much to take books seriously

Best chances of becoming a stalker
1st place – B – they have a natural inclination for it
2nd place – O – stubborn enough to become stalkers
3rd place – A – lousy stalkers
4th place – AB – hate people sticking their noses into their lives and keep their own noses out of others’ business

Best liars
1st place – O – they lie without even blinking, but then drop one lie that reveals everything
2nd place – B – they always play innocent to the end
3rd place – AB – they don’t lie often, but if they do, you’ll never know
4th place – A – suck at lying and that’s it

Will survive even if dropped in the middle of a desert
1st place – B – with a will to live like that they will be the last ones standing
2nd place – A – if they suddenly get the idea that they want to live, they’ll pull it off
3rd place – AB – don’t care that much if they live or die
4th place – O – hate being alone, when left with no one to chat to, commit suicide

No chance of making 1st place
1st place – AB – they hate to try hard and always end up second or third
2nd place – A – no greed whatsoever
3rd place – B – in general, they make the effort
4th place – O – would sooner die than end up second

Best eater
1st place – O – they put as much effort in eating as in everything else
2nd place – B – mostly meat-lovers
3rd place – AB – they eat normally
4th place – A – not picky about food, they are just not inclined toward gluttony

Best chances of becoming a star
1st place – A – very energetic and careful about their looks
2nd place – B – they just look cool and that works for them
3rd place – AB – low chances of becoming a star
4th place – O – they don’t like to show off, so they are against being a star
  
Worst manners
1st place – AB – not only do they have bad manners they are also unnervingly arrogant
2nd place – B – just a little bad mannered
3rd place – A – don’t even know what bad manners are
4th place – O – they just act as if they have bad manners to show off, but in fact they are very kind and considerate

When they get a call from an unknown number
A : Ask a friend
B : Pick up and ask: “Who the hell are ya?”
O : Send a text message
AB : Feel kind of offended, but still call back

If you’re getting smart with them
A : Make a pathetic attempt to look angry
B : You’ll be left out in the cold
O : Produce elaborate curses accompanied with slaps on the head
AB : Build up an intimidating air and look at you without saying a word

When someone proposes to them
A : A? What? Didn’t hear you…
B : You like me??!!...
O : Oh, really?
AB : What do you like about me?

When skipping classes
A : “What should I do?” and go back to class.
B : Although worried a little have all the fun they want
O : Have all the fun they want and then start to worry
AB : Disappear


Dah tau daaa,,,hahaha...cek cek balik laa..walaupun saya xtau saya ni darah apa cz tiap2 kali nak g derma darah je berat xcukup...huhu, sedey T_T...tapi ada kemungkinan laa (tinggi ckit dr yg len) yg saya ni darah AB cz dorang pren2 saya semua cakap saya nie pelik...ye ke...haaa...watever laa..xkisah pun nak cakap ape....yg penting saya bahagia...kan2

my boipren is type B....movie korea....tetiba ade pic nih..haha

Sunday, March 13, 2011

130311 20th BirthDay!!!

Hahaha....actually its my cousin's birthday...
Hari ni adalah tarikh berSejarah die coz die dah meranggak masuk ke alam alaf 20....good bye angka 1+ hi angka 2+...sewaktu dgn umur aku nie hehe...malu la nak cakap...mmg la angka 2 tp yg + tuh ckit lg nak masuk tut...haha..paham2 sendiri laa..
ni laa..birthday cake die..comey x comey x...
yumm sedapnyer! ^^ coklat coklat
Sempena besday die nih kami beli kek ni....cehh, mcm aku yg beli tp junior kmi yang tolong beli kan..ngam2 die gi CP beli barang tu laa minta tolong die belikan kek....nak beli kat secret recipe tapi da xde cake tgl yg besaw2 jaaa...nanti kalo beli yg besaw sangat sape la yg nak mkn kann...nanti membazir jaa..soo..beli kat southern jaa...yg penting ikhlas kann..hee~
Suprise bha utk die nih...die xtau tapi lucu pulak aku rase...
cousin aku nih..namanya veronica hmm..igt nak selit skali pic die kat cni tapi nnt bf die marah pulak....byk peminat...(mengada pulak aku kt cni yer)....
Belah tepi kek....uniknyer
Happy birthday!sowe la...xdapat nak letak nama coz penuh tengah cake nih
banyak nak ckap tapi malas nak taip...hiii..share gmbr pun cukup la yer...
Apapun...segulung, sebakul, sebaldi, semangguk, sepinggan, se apa2 jela TERIMA KASIH pada semua yang terlibat sama dalam sesi penggambaran eh..salah...sesi suprise kali nih... kepada genk2 dan rumate tersyang sekalian MingRei, AziraJulia, Jeqhlin, diriku sendiri (yg ade mase tu laa...) n xlupe jugak lah kepada besday girl kite....panggil je icca (sebok je tukar nma org)
haaa....tengok nih
Habis daa kek....sowe....hihihi....

tetapi???? ada kisah tragic di sebalik kisah happy nih...nak tauu x ape...tapi korang jgn gelak kan aku tau....

kat mane korang nak dapat tengok pic nih...original dr blog aku nih jelaa
'omg i burned my nail'
Nii lah...apa kes? akibatnya bila tengah kelam kabut nak nyalakan lilin kat kek....sampai ternyalakan kuku sendiri bah..cian kuku aku tau....
dun try tis at home yaa....
nanti laen pulak yang terbakar...hahaha


Wednesday, March 9, 2011

Korang peNah rase X apa yang aku rase nie???

haLoo...da lame da xupdate belog nih...tgh busy gila wat final year project...
dengan stress nya...dengan penat nya..dan dengan rasa nak putus asa nya..semua ada laaa....
haiz...dun try tis at hoMe....Ya.. akhirnya...siap suda satu draft...tym da abis da wat tesis ni..nak wat power point laa pula...sebenarnya xde rasa nak update nak wat2 keje taip menaip nih tapi daa terlanjur kan.. apa nak buat..bukannya salah aku juga...SIAPA SALAH?
Haaa..berbalik ngan cite entry aku kat atas tuh...korang penah kena gangguan tido eh tidur tak?
tetiba rasa nak share pulak ngan korang...coz malam tadi punye pasal laa ni..cis..xdapat tido dengan LENA semalam....

omg...ni laa jadi nya...kalo xdapat tido..sangat sakit hati kaN...
Da laa bangun awal pagi nak pegi kelas tapi xda klaz rupanya...penat masih terasa lagi nih...
GANGGUAN semasa TIDUR ... korang penah tak?
nak cite nih...pada suatu malam yang sunyi
***
tgh2 online dan bertwitter di waktu malam....tweet aku dibalas oleh artis hihihi..happy kot
aku terdengar bunyi...xtau nak bunyi apa...rumate aku semua da tido daa..tapi aku...sibok on9...
bunyi tu xtau la n xpasti bunyi org berdengkur k bunyi dari luar k aku pun xtau laa...tapi yang pastinya aku memang ada dengar bunyi....mcm bunyi org bersiul....jam menunjukkan pukul 1.46 pagi...dekat2 pukul 2 pagi ..pastu aku tengok laa kat luar tingkap mana tau ada pa2 k...tingkap memang buka coz kalo tutup tingkap macam rimas...tros aku tgk laa...kat luar...tgk punya tgk...xda pa2...pastu aku tgk la jam...da pagi da.. igt nak g klaz soo...aku tros la siap2 tutup laptop nak p tido...(ceh, bajet da claz awal padahal penakot)...pastu aku p tandas...masuk bilik balik ada lagi aku dgr bunyi yang sama...aishh..bunyi apa 2..pastu aku pikir...bunyi hidung berdenkur kot...hahaha...aku pegi la tidoo....abes....
*** chop chop....xabis lagi daa..
aku siap2 la pg set alarm..pastu wat prayer sikit sebelum tidoo...apa lagi pas2 tido laa...tapi masalah nya...
siyes aku tak leh tido lena semalam...
korang penah rase ke tym korang tido tu korang rase yang korang tgh melalui perkara2 yang korang macam tido tapi xmacam tido....haa..tu laa yang aku rase malam tadi...rase pengalaman yang macam bukan mimpi tapi bila ko tersedar ja esok pagi nya korang dah xigt da apa yang berlaku ngan  korang malam tadi...
fuhh...macam seramm..
da xigt da apa yg jadi semalam tapi ada laa igt sikit2
igt macam ada org tarik kaki la...macam ada something kacau..memang gangguan tido lah...tapi aku rase memang daripada pukul dua tuh mcm tido aku yang memang namanya tido jam 4 pagi la kot...
BANYAK lagi yang berlaku semalam tapi siyes la aku xigt...
mesti org kata ada gangguan makhluk halus mcm tu kan...itu xdpt nak dipasti kan... yang penting aku penah kena lagi2 yang org kata kena tindih tu...tapi tu dulu jela...sekarang jarang
terpulang la pada sapa2 nak kata tu sebab apa...mitos atau saintifik...(judge urself)
tapi kalo dari segi saintifik org kata ada masalah dengan organ kalenjar pineal ngan ubun2....tu yg wat badan tetiba paralyze tuh...entah laa labu...
kalo korang nak tau lebih lanjut yang pasal benda2 saintifik ni...tdk la kat cni ye Fenomena & Masalah Tidur
banyak lagi nak cite....haaa
yg penting aku da bangun, masih bole bunyi, bole menaip lagi..waa..

p/s lagipun aku rase itu adalah kesan daripada stres aku wat FYP dua hari kot....tapi stress nya datang lambat sikit je...die tunggu keje siap dulu baru die nak bertindak..

kalo tym2 stress yg macam tu...rase kena cekik dalam tido pun penah tau...berjaga-jaga laa & berigt2 laa.. jangan la.. stress teruk mcm aku ni..nAYa

Wednesday, February 23, 2011

SaYiNg i Luv You

I LoVe You...........

EasY to saY...HarD to ExplaiN
Tats why AcTioN is betteR tHaN words
its MoRe tHaN words

Tiba-tiba ja dengar lagu ni kat winamp playlist.........teringat ni laa lagu fav evergreen yang xpenah aku lupe......memang bez siot...nak nak lagi winamp playlist aku nie ade mini lyrics..hihi..apa lagi..karok la sorang2 ni..paduli laa suara sedap k x..yang penting aku rase yang suara aku lagi sedap dari suara owg yg dok pg audition MentoR 5 tu...haha...perasaN nak mampus...no offense ya kengkawan...aku salute laa korang2 yg g audition tuh..

LayaN gak laa lagu nie...yang menceritakan tentang sekiranya kita menyukai atau mencintai seseorang kita hendaklah tunjukkan rase sayang kite tuh pada dorang biar dorang tau yang kite ni sayang gile lah kat dorang...ahh sengal gak ayat aku nie..terbaekk laaa... (padahal diri sendiri x apply wekk)...ah, xpeduli laa...yang penting lagu ni telah mengajar kite bhw cinta yang dilafazkan hendaklah difollow dengan action untuk membuktikan perasaan sebenar yang terpendam...wewit...

ape2 jela...
i wish i can do tat too...peace


Lagu FaV saye tau nii...xD

Saying I love you 
Is not the words I want to hear from you 
It's not that I want you 
Not to say, but if you only knew 
How easy it would be to show me how you feel 
More than words is all you have to do to make it real 
Then you wouldn't have to say that you love me 
Cos I'd already know 

What would you do if my heart was torn in two 
More than words to show you feel 
That your love for me is real 
What would you say if I took those words away 
Then you couldn't make things new 
Just by saying I love you 

More than words 

Now I've tried to talk to you and make you understand 
All you have to do is close your eyes 
And just reach out your hands and touch me 
Hold me close don't ever let me go 
More than words is all I ever needed you to show 
Then you wouldn't have to say that you love me 
Cos I'd already know 

What would you do if my heart was torn in two 
More than words to show you feel 
That your love for me is real 
What would you say if I took those words away 
Then you couldn't make things new 
Just by saying I love you 

Thursday, February 17, 2011

SmileY + TheSis = (T.T)


Headache.....kusut...paning....manyunteng jaa kerja

inilah yang akan berlaku sekiranya anda dilanda masalah seperti yang aku alami sikarang....otak aku nii tgh spining....uuuii..byk kerja dowhh....
waT!!! early MarcH?  oh my God.....aku kena siapkan tesis aku dengan sangat cepat...by early march... astaja...punyalah...kusut kepala hotak ni sekarang...nak kena kejar pemeriksa coz die nak g further study kat oversea....nonono...aku tak nak pemeriksa len...nanti lagi kusut otak aku nie...
SiTuasI yang diaLami amatlah tidak disenangi skrg


Hahaha....bukannya nak takutkan korang tapi hihihi.....rasakan la....semua orang mesti kena rasa benda yang sama coz kalo la korang xrasa perasaan yang macam nie.....................memang sah lah yang korang ni dah sewel...tinggal nak kena bawa pg Bukit Padang ja ke USM ke (University of Seven Mile kt Kota Sentosa Swak).........hahaha.......Anyway...jangan laa risau...kita kena wat bodo je..wat cm orang xda perasaan.....biarkan benda yang nak buat kita tu tension yang tension coz taktik die xmenjadi..........Padan Muka...hihi  Peace


Drink Flav0R: Under pressure, stress, tension, headache
p/s note; Mind your decision
drink at your own risk

Tengah serius Nih!



Sekarang ni aku da mula da..mula apanye...ni tengah dok release tension download movie ngan sharing kat blog nie...hahaha..anyway....walau apapun yg akan terjadi nanti...aku akan tetap lah jugak teruskan usaha nie nak siapkan aku punya tesis dengan awal dan dapat lah jugak kejar pemeriksa ni nanti.....doakan aku yaaa... hihi..may god bless me...

Mule da nak serius ni nak tulis Bab 4,5,6 ni.....
Hwaiting....Chaiyo.....Gambate......
Semoga niat baik ku ini direstui....

Friday, February 4, 2011

MooN vs StaR

Ape pulak ni Moon vs Star...
dorang kan kawan baik...mooN & staR laa bha. Moon dgn c star ni cakap yang dorang nie...."we are 0ne day" katanya..ehh silap pulak..bukan 0ne day day laa..ingat 2am ngan 2pm ke...ape dahh..dorang nie one night laa...sebab dorang nie muncul apabila matahari telah melabuhkan tirainya...sape..MooN ngan c StaR la bha...hehe..Kalo orang cakap moon je mesti orang kaitkan dengan star..kalo orang cakap moon ngan star je mesti orang ingat waktu malam..hehee...normal laa bha..kalo xcakap macam tuu..bukan normal orangnya kot..maybe kalo bukan sakit jiwa...aku rase laa kan..orang angau..mcm tuu...yang tido xlena, mandi xbasah, makan xkenyang... mesti orang tu nampak bintang dan bulan di pagi hari..orang yang angau la..yang kes bulan vs matahari tu lain pula citenye..haa cua cite..cua cite..ala, xyah cite pon korang da tau daa...gerhana la..kan lain citenye..bukannya korang bleh nampak hari2 gerhana 2..kan kan..betol3x..aihh, melalut pula smpai cni..
wishing upon a star...kalo aku wish aku nak jadi star boleh ke pastu aku nak cari bulan...nak couple ngan bulan.. hee...haa..tu laa aku wish nii..sebenarnya nak pg cari c moon..banyak cantik muka aku..td kate nak cari star supaya menyinari untuk selama-lamanya..ni..alih2 die pulak nak jadi star..perasan juga..patutnya aku la moon kan...haii..cam tebalik pula ku rase nii..aishh..kusut2...apa2 pon aku rase mesti korang ingat kan lagu Fly Me To The Moon....tapi kat lagu ni..nak flykan kita kat moon la pula dah...anyway..aku suke sangat lagu nie..korang suke ke x..haha..watever laa...xkisah pon..haha

Enjoy tis song...

Fly me to the moon
Let me..sing among those star
Let me see what spring is like 
On Jupiter and Mars
In other words... Hold my hand
In other words... Baby kiss Me
Fill my heart with song
Let me..sing for ever more
You are all i long for
All i worship and adore
In other words... Please be true
In other words...
i love u


(^_^).......>>  T T of the day